sâmbătă, 26 martie 2016

Map To The Star


Filmul rulează în cinema de vreo două săptămâni deşi acesta a fost selectat în competiţia oficială la Cannes de foarte mult timp. Mult prea târziu zic eu având în vedere că nu e, nici pe departe cel mai prost film de pe ecranele cinematografelor mioritice. 

Nota primită pe site-urile de profil e şi ea cam mica, dar nu e nici prea departe de adevăr. Putem pune asta pe seama faptului ca aşteptările s-ar fi putut să fie prea mari pentru unii.
Premisele unei reţete de succes există. Filmul a primit un premiu şi o nominalizare la Festivalul de Film de la Cannes, anul acesta. În plus, distribuţia nu poate fi trecută cu vederea. Nume precum Robert Pattison, John Cusack, Julianne Moore nu te pot lăsa indiferent, chiar dacă primii doi au început să joace în filme din ce în ce mai obscure. 

Sinopsis Maps To The Star
Căsătoria dintre doi fraţi lasă urme adânci asupra familiei nou formate. Cei doi copii dau semne serioase de comportament deviant. Unul e piroman, iar celălat vede din ce în ce mai des morţi. Primul e respins de cei doi soţi şi internat într-un ospiciu, celălalt e ghidat spre o carieră de succes, devenind personajul principal într-o franciză cu milioane de fani.
Problemele încep să apară când Agatha se întoarce în Los Angeles şi pune în pericol secretul păstrat cu sfinţenie de părinţii săi, persoane respectate în lumea cinematografiei hollywoodiene.

Este sau nu este incestul sursa problemelor
Cei care vor vedea filmul vor rămâne, foarte probabil cu această întrebare, ce ia naştere datorită faptului că nu avem o certitudine în legatură cu incendiul în urma căruia Agatha a fost internată. Nu ştim dacă a fost o înscenare sau nu.  Nu am spus "din cauză" pentru că existenţa acestor îndoieli dau farmec producţiei.

Comportamentul celor doi fraţi poate fi pur şi simplu efectul direct al incestului. Ştim cu toţii riscul biologic pe care îl suportă copiii în aceste cazuri. Dar... ar putea fi şi rezultatul temerii celor doi soţi de a nu cădea în dizgraţie şi a pune capăt unei cariere destul de promiţătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu