miercuri, 26 iunie 2013

Dexter, sezonul 1

Sezonul 1 al serialul Dexter a debutat pe micile ecrane pe 1 octombrie 2006. Atunci telespectatorii au avut ocazia sa il cunoasca pe eroul principal, sa ii cunoasca familia, sa ii cunoasca secretele.
Sinposis
Dexter Morgan lucrează în laboratorul criminalistic al poliţiei din Miami ajutând la prinderea criminalilor prin analizarea sangelui, studiind direcţia în care acesta sare din corpul victimelor şi alte aspecte ce fac ca acest martor mut al crimelor să „vorbească”. 

În timpul liber, Dexter se ocupă cu prinderea şi uciderea altor criminali pe care sistemul de justiţie din America îi scapă. Ăsta e „micul lui secret” pe care încearcă să îl ascundă cât poate de bine până când un alt criminal în serie îşi face apariţia în oraş, dandu-i semne că îi cunoaşte activitatea din afara orelor se serviciu.

Eroul nostru nu ucide doar pentru a face dreptate ci mai mult pentru a îşi satisface nevoia de a vedea sangele cum curge din victime. Ceea ce il intrigă la cel care îi cunoaşte secretul este faptul că acesta îşi lasă victimele mutilate şi fără nici o picătură de sânge.

Părere
Am ales să văd serialul asta datorită notelor uriaşe primite pe diferite site-uri de profil. La început am fost puţin dezamăgit pentru că filmul nu avea dinamismul pe care il vroiam. Nu era lent însă mă aşteptam la mai mult. Ultimele trei episoade din primul sezon sunt cu siguranţă peste cele anterioare. Sunt cam ce mă aşteptam eu să fie tot filmul.

Văzând primul sezon, pot spune că nu se ridică la nota primită pe IMDb, dar e foarte aproape.

Pe scurt
Scenariul: bun
Coloana sonoră: pe alocuri ne aminteşte de filmele vechi
Limbaj vulgar: nu prea există
Nuditate: da
Sex: da

Anul apariţiei: 2006      Numar episoade: 12
Nota: 8,5 / raft B
Cu: Michael C. Hall
Gen: crimă, mister, thriller
Limbă: engleză, uneori spaniolă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu